Hejsan!

Niklas heter jag, en 35 årig motorcykelåkande, tränings och- naturälskande ny porträtt och- produktfotograf. Jag är uppvuxen och bosatt i Växjö med en ny och spännande riktning i livet.

Nu har jag äntligen tagit steget och startat Englund Photography, som har funnits i tankarna i säkert fem år. Tidigare har jag främst fotat natur, helst med inslag av konst. Att skapa bilder som ögat själv aldrig kan göra har alltid varit otroligt roligt. Senare har jag övergått till mer och mer rena konstbilder i form av rök, vatten, olja och eld i olika former. 

Bland det roligaste med att fotografera är att ha en idé, få skapa så mycket som möjligt framför kameran. Och se det komma till liv i sökaren, för att till sist ge bilden sin sista touch i Lightroom och Photoshop. 

Tidigare såg jag aldrig framför mig att jag skulle syssla med porträtt. Men jag har haft glädjen att fotografera goda vänners barn i deras uppväxt och ibland händer det något magiskt. Den perfekta blicken, den perfekta miljön. Svårslaget, eller hur? 

Under mina tre år på Linneuniversitetet fick jag äran att praktisera hos en av Sveriges bästa fotografer, Martina Wärenfeldt på Mstudio här i Växjö. Martinas stora passion är konstporträtt som är precis vad det låter som. Fantastiska porträtt gjorda som konstverk eller målningar. I denna stil har jag hittat en nyfunnen gnista. Att få utgå från en idé, skapa sin bild framför kameran och se det komma till liv i kamerans sökare är otroligt roligt. 

Jag jobbar även med produktfoto för magasin och reklam. Här är det väldigt roligt att få tänka ut en helhetsbild utifrån hur produkten ser, med former och färger.   

I Maj i år fick jag mitt Gesällprov godkänt vilket känns fantastiskt. Det är ett prov i Porträtt, Produkt, Reportage och- Arkitekturfoto som bedöms av Fotografernas Yrkesnämnd, och fungerar som ett bevis på seriositet och yrkesprofessionalitet. 

Om ni vill veta mer om mig eller har några frågor får ni mer än gärna höra av er!